30 Haziran 2010 Çarşamba

Transfer Sezonu...

     Takımlarmızın çoğu transfer sezonuna hızlı bir giriş yaparak gösterdilerki alınacak ve satılacak oyunculara çok daha önceden karar vermeye başlamışlar. Hatta yapılan transferlerden sonra yöneticilerin yaptıkları açıklamalarda bunun bir kanıtı olarak gözüküyor. Mali gücü yüksek olan takımlarımız yıldız oyuncular ile görüşme içinde ve takım değerlerini korumak adına bu transferlerin gerçekleşmesi için Avrupa'nın üst düzey takımları ile yarış halindeler. 

       Beşiktaş Ricardo Quaresma ile yılın ilk flaş transferini gerçekleştirdi ve bu transfer sezonunun da çekişmeli geçeceğini göstermiş oldu. Fenerbahçe ise transfer sezonuna yavaş bir giriş yapmıştı ama Miroslav Stoch transferi ile boş durmadıklarını gösterdiler. Bugünde Caner Erkin transferi ile yaşlı ve tecrübe sahibi oyuncu yerine daha çok geleceği parlak oyuncu transferine yöneldiğini biz futbol severler göstermiş oldu. Galatasaray ise önceden anlaşmış olduğu sözleşmesi biten oyunculara yönelmiş durumda transfer sezonunun başında. Bu oyuncular takım için faydalı olacak isimler, bunların içinde Mehmet Batdal'ın Galatasaray'a ve Türk futboluna çok yararlı olacağını düşünüyorum. Çağlar Birinci için verilen bonservis ve verilen genç oyuncular transferin bence pahalıya geldiğini gösteriyor. Trabzonspor ise transfer sezonuna hızlı girmek isterken bir sürü red cevabı alarak moral bozuluğu ile başladılar. Fakat alınan oyuncular şu ana kadar takıma düzgün takviye yapıldığını gösteriyor. Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor ise şampiyonluk sevinçlerini geride bırakıp takımı üst düzey yerler de tutmak için transfere düzgün ve yetenekli oyuncular listesi ile başladılar ve bunu Emiliano İnsua transferi ile gösterdiler. Ayrıca ellerinde ki düzenli kadroyu bozmamak içinde oyuncularına gelen teklifleri ise şu ana kadar olumlu cevap vermiyorlar. Anadolu takımlarının bazıları transfer sezonuna hızlı girerken bazıları da çok suskun kaldı. Ama hepsinde daha istekli bir transfer sezonu çalışması var bununda en büyük nedeni Bursaspor'un şampiyonluğu. Tüm takımlar bu yol açan şampiyonluk ile beraber daha da ümitlendiler.B u ligin şampiyonunun 3-4 takım arasında geçmeyeceğini kanıtlamak istiyorlar. Lige yeni çıkan takımlarda Karabükspor ve Bucaspor transfer sezonuna en hızlı giren takımlar ve birçok oyuncu ile anlaşıp imza attırdılar. Ama unutmayalım ki çok transfer yapmak başarı getirecek anlamına gelmiyor. Onun için takımlar genellikle başarı yakaladıkları oyuncularla iskeleti korumalı. Eğer takım yetersiz ise gerekli yerlere transfer yapmalılar. 

       Transfer sezonu boyunca en azından takımların kamp programları başlayana kadar takımlarımızın birçok takıma daha bir sürü oyuncu takviyesi yapılacağı belli oluyor. Bu transferler takımlarımız için yararlı olur ve eskiden yapılan tüm hatalar bu sezon tekrarlanmaz ve biz yeni sezonda çok daha eğlenceli bir lig izlemek için sabırsızlanmalıyız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder